Publicat de: constructii | 16 aprilie 2012

Finantare neranbursabila pentru trei proiecte din Maramures si Satu-Mare

Cristian Petrescu, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat trei contracte de finantare prin Programul Operational Regional, in valoare totala de peste 30 de milioane de lei, in cadrul vizitei de lucru de ieri, 12 aprilie, de la Baia Mare si Satu Mare.
     Implementarea proiectului „Restaurarea Bisericii de lemn din Buzesti-Comuna Farcasa, judetul Maramures” va presupune investitii de 3,94 milioane de lei, din care finantarea nerambursabila din fonduri europene este de 2,38 milioane lei. Lucrarile vor include pe langa restaurarea propriuzisa a bisericii, inclusiv pictura interioara, construirea unei porti din lemn, a unei clopotnite din lemn, a unui altar de vara si imprejmuirea acestora, amenajarea unui drum de acces pe o lungime de 80 de metri, a unei parcari cu 12 locuri si a aleilor, precum si construirea unui punct de informare in vederea introducerii bisericii in circuitul turistic cultural si religios. Durata de implementare a proiectului este de 28 de luni.
     Parcul Public Central din Baia Mare va fi amenajat printr-o investitie in valoare de 15,92 milioane de lei, din care 12,34 milioane lei reprezinta finantare nerambursabila din fonduri europene. Spatiul public va fi remodelat intr-o zona de odihna si agrement care va cuprinde si o cladire ce va adaposti si un centru expozitional. 
     Nu in ultimul rand, proiectul „Reabilitarea patrimoniului istoric si cultural din municipiul Satu-Mare – Teatrul de Nord” va presupune o investitie de 14,15 milioane de lei, din care finantarea nerambursabila este de 10,9 milioane lei. Se vor realiza lucrari de consolidare si conservare culturala si arhitectonica, in vederea prezervarii stilului traditional al teatrului. Lucrarile vor consta, printre altele, in refacerea finisajelor superioare in sala de spectacole si in spatiile interioare destinate publicului, reabilitarea centralei termice, refacerea/amenajarea cailor de acces pietonale si carosabile din jurul cladirii. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni. 
 
     In judetul Maramures, pana la aceasta data, au fost contractate 60 de proiecte cu finantare europeana in valoare totala de 395,61 de milioane de lei si urmeaza sa fie contractate alte 12 proiecte, in valoare totala de 11,11 milioane de lei.
     De asemenea, in judetul Satu-Mare, pana in prezent, au fost contractate 49 de proiecte in valoare totala de 295,92 de milioane de lei si urmeaza sa fie contractate 23 de proiecte in valoare totala de 60,32 de milioane de lei.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: